Prachtig ontwerp en realisatie van uw droomtuin.

Tuinontwerp Wassenaar, speciaal voor u op maat gemaakt.

Tuinontwerp Wassenaar

Waarom een tuinontwerp Wassenaar laten maken?

Tuinontwerp Wassenaar door experts in het creëren van prachtige en praktische tuinontwerpen. Door het maken van een tuinontwerp zetten wij uw plannen en ideeën duidelijk op papier, het is zelfs mogelijk om dat 3D te doen! De kans is groot dat u al een aantal ideeën heeft voor uw tuinontwerp Wassenaar. Met onze kennis van planten en materialen kunnen wij uw wensen naar een hoger niveau tillen en uw droomtuin realiseren. Of u nu op zoek bent naar een kleine stadstuin of een groot landelijk terrein, wij garanderen een resultaat dat voldoet aan uw wensen en eisen.

Enkele voorbeelden van ons tuinontwerp Wassenaar

Waar kijken wij naar bij het maken van een Tuinontwerp Wassenaar?

Bij het maken van een tuinontwerp Wassenaar zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Allereerst is dat de stijl en de ligging van de bebouwing. Een goed ontworpen tuin kleedt het huis aan en zorgt voor een gevoel van rust en eenheid. De ligging met betrekking tot de schaduw is van grote invloed op de locaties van terrassen en zitgedeeltes, maar bepaalt ook welke beplanting het best toegepast kan worden. Waar de ligging van het perceel vraagt om aansluiting bij de omgeving, zorgen wij bij ons tuinontwerp Wassenaar voor een harmonieus geheel.

Werkwijze Tuinontwerp Wassenaar

Stap 1

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin wij uw wensen bespreken, samen bepalen we wat voor soort ontwerp tekening bij u past. Een technische tekening, plattegrond in kleur of toch liever 3D ontwerp?

Stap 2

Wij gaan een tuinontwerp voor u maken, en bij de tweede afspraak word dit aan u gepresenteerd. We gaan kijken of de basis van het ontwerp naar uw wens is, om vervolgens verder te gaan met de details. Meestal wordt deze stap een aantal keer herhaald, aangezien het ontwerpen een proces is.

Stap 3

Als het tuinontwerp aan uw eisen voldoet gaan we alles definitief maken. Denk hierbij aan de te gebruiken materialen maar bijvoorbeeld ook de beplanting in soorten. Nadat alles is uitgewerkt krijgt u van ons een compleet pakket, en kan indien u dat wenst ook een offerte uitgebracht worden voor de aanleg van uw droomtuin.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

Beregening

Beregening

Geniet optimaal van uw tuin door onderhoud en juiste waterbevoorrading. Met een irrigatie systeem krijgt elk deel van de tuin efficiënt voldoende water, zonder het gesleep met tuinslangen.

Verlichtingsplan

Geniet overdag en ’s avonds van uw tuin met het juiste verlichtingsplan. Met verlichting creëren we een prachtige sfeer en verlichten we praktische elementen, zoals opritten en paden. Wij werken samen met gespecialiseerde leveranciers om uw tuinbeleving optimaal te maken.

Meestgestelde vragen

Er zijn verschillende voordelen van het maken van een tuinontwerp Wassenaar:

 1. Planning: Het maken van een ontwerp helpt bij het bepalen van de doelen en wensen voor de tuin. Dit stelt de tuinbezitter in staat om een ​​visie te creëren voor de ruimte.
 2. Optimalisatie van de ruimte: Een ontwerp helpt bij het bepalen hoe de beschikbare ruimte het beste kan worden gebruikt en geoptimaliseerd.
 3. Budgetbewaking: Het maken van een ontwerp geeft een duidelijk beeld van de kosten voor het realiseren van de tuin en helpt bij het beheren van het budget.
 4. Visualisatie: Een tuinontwerp geeft een visueel beeld van hoe de tuin eruit zal zien na voltooiing, wat het mogelijk maakt om wijzigingen aan te brengen voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd.
 5. Realisatie: Een tuinontwerp stelt de tuinbezitter in staat om de tuin visueel en praktisch vorm te geven, waardoor de tuin een unieke en aangepaste uitstraling krijgt.
 6. Tijd besparing: Een tuinontwerp kan de tijd besparen die nodig is om een ​​tuin te realiseren, omdat alles van tevoren is gepland en er geen onnodige stappen of fouten worden gemaakt.

De kosten voor het maken van een tuinontwerp door Hoveniersbedrijf Messemaker in Wassenaar hangen af van de grootte en complexiteit van uw tuinontwerp. Neem contact met ons op voor een specifieke prijsopgave voor uw tuinontwerp in Wassenaar.

Een 3D-ontwerp biedt verschillende voordelen bij het ontwerpen van een tuin:

 1. Visuele weergave: Een 3D-ontwerp geeft een realistische weergave van hoe de tuin er uit zal zien eens het is gerealiseerd, waardoor het makkelijker wordt om beslissingen te nemen over de lay-out en het ontwerp.

 2. Meer precisie: Een 3D-ontwerp biedt meer precisie in de maten en de verhoudingen van de verschillende elementen in de tuin, zoals de beplanting, verhardingen, meubilair en accessoires.

 3. Moeiteloos aanpassen: Een 3D-ontwerp maakt het gemakkelijk om veranderingen aan te brengen in het ontwerp voordat de uitvoering begint, wat besparingen in tijd en geld oplevert.

 4. Beleving: Een 3D-ontwerp maakt het mogelijk om de beleving van de tuin te ervaren, waardoor het makkelijker wordt om te beslissen over de sfeer en de stijl die je wilt creëren.

In het algemeen maakt een 3D-ontwerp het ontwerpproces efficiënter en effectiever en verhoogt het de kwaliteit van het eindresultaat.

Bij het maken van een tuinontwerp in Wassenaar zijn er een aantal zaken die je in overweging moet nemen:

 1. Doel en gebruik: Bepaal wat het doel is van de tuin en hoe je hem wilt gebruiken. Dit kan zijn voor ontspanning, groente- en fruitteelt, kinderspeelplaats, enz.

 2. Locatie: Overweeg de ligging van de tuin, de grootte, de orientatie en de bestemming van de omgeving.

 3. Zonlicht: Overweeg hoeveel zonlicht de tuin krijgt en hoe dit invloed heeft op het ontwerp.

 4. Bodemgesteldheid: Bepaal de bodemgesteldheid van de tuin, zoals de grondsoort, de drainage en de pH-waarde.

 5. Beplanting: Overweeg welke planten en bomen je in de tuin wilt hebben en hoe ze worden geplaatst en gegroepeerd.

 6. Water: Overweeg hoe water in de tuin wordt beheerd, zoals regenwateropvang, sproei- en bewateringssystemen.

 7. Verhardingen: Overweeg welke verhardingen er in de tuin moeten worden geplaatst, zoals paden, terrassen en opritten.

 8. Meubilair en accessoires: Overweeg welke meubels en accessoires je wilt toevoegen aan de tuin, zoals banken, tafels, parasols, enz.

 9. Beveiliging en privacy: Overweeg hoe de privacy en beveiliging in de tuin worden gewaarborgd, zoals hekken, schuttingen en beplanting.

 10. Budget: Houd rekening met je budget en bepaal hoeveel je wilt uitgeven aan het ontwerp en de realisatie van de tuin.

Bij Hoveniersbedrijf Messemaker bepalen wij de stijl van uw tuinontwerp op basis van uw wensen en eisen, en rekening houdend met de stijl

Door te kiezen voor tuinontwerp door Hoveniersbedrijf Messemaker, kiest u voor een team van professionals met jarenlange ervaring en kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinontwerp. Wij zijn toegewijd om uw tuinontwerp te maken naar uw specifieke wensen en eisen en zorgen voor een prachtig resultaat. Daarnaast zijn wij TuinKeur gecertificeerd.

Wij kunnen u ook helpen met tuinaanleg en tuinonderhoud.

J.J. Messemaker Hoveniers staat voor kwaliteit, daarom hebben wij ons bedrijf TuinKeur gecertificeerd. Wij vinden, met onze vakkennis en passie voor het hoveniersvak, vak dat wij onze klanten moeten voorzien van extra betrouwbaarheid. Naast betrouwbaarheid biedt een TuinKeur-hovenier meer.

TuinKeur-hoveniers zijn op ruim 120 cruciale punten gecontroleerd. Daarom krijgen klanten van TuinKeur-hoveniers de garantie dat ze met een hovenier zaken doen die aan al die eisen voldoet.

Over ons

Wij ontwerpen, creëren en onderhouden al meer dan 25 jaar de mooiste tuinen!

Wij zijn Hoveniersbedrijf Messemaker, met een team van vriendelijke en hardwerkende vakmensen realiseren of onderhouden wij graag uw droomtuin.

Jaren ervaring
0 +
Afgeronde projecten
0 +

Waarin onderscheiden wij ons?

Hoveniersbedrijf Messemaker is gespecialiseerd in tuinontwerp en tuinontwerp in Wassenaar. Met onze vakkundige vakmensen, kwaliteitsgericht werk en aandacht voor uw wensen, zorgen wij voor een perfecte tuin. Wij staan garant voor betrouwbaarheid dankzij onze TuinKeur-certificering. Klanten van TuinKeur-hoveniers krijgen de garantie dat ze met een hovenier zaken doen die aan al die eisen voldoet.

Vraag vrijblijvend een afspraak voor uw tuinontwerp