Tuinontwerp

Uw tuin, klein of groot?

Speciaal voor u op maat gemaakt.

Waarom een tuinontwerp laten maken?

Door het maken van een tuinontwerp zetten wij jouw plannen en ideeën duidelijk op papier, het is zelfs mogelijk om dat 3D te doen! De kans is groot dat u al een aantal ideeën heeft. Met onze kennis van planten en materialen, kunnen wij uw wensen naar een hoger niveau tillen.

Waar kijken wij naar?

Als wij uw tuin gaan ontwerpen zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Allereerst is dat de stijl en de ligging van de bebouwing. Een goed ontworpen tuin kleed het huis aan en zorgt voor een gevoel van rust en eenheid. De ligging met betrekking tot de schaduw is van grote invloed op de locaties van terrassen en zitgedeeltes. Maar bepaald ook welke beplanting het best toegepast kan worden. Waar de ligging van het perceel dat vraagt, laten we het overgaan in de omgeving.

Onze werkwijze

Stap 1

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin wij uw wensen bespreken, samen bepalen we wat voor soort ontwerp tekening bij u past. Een technische tekening, plattegrond in kleur of toch liever 3D ontwerp?

Stap 2

Wij gaan een ontwerp voor u maken, en bij de tweede afspraak word dit aan u gepresenteerd. We gaan kijken of de basis van het ontwerp naar uw wens is, om vervolgens verder te gaan met de details. Meestal wordt deze stap een aantal keer herhaald, aangezien het ontwerpen een proces is.

Stap 3

Als het ontwerp aan uw eisen voldoet gaan we alles definitief maken. Denk hierbij aan de te gebruiken materialen maar bijvoorbeeld ook de beplanting in soorten. Nadat alles is uitgewerkt krijgt u van ons een compleet pakket, en kan indien u dat wenst ook een offerte uitgebracht worden voor de aanleg van uw droomtuin.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

Beregening

Om optimaal van uw tuin te kunnen genieten is het belangrijk dat deze er goed uit ziet en netjes word onderhouden. Het gazon is mooi groen, en de beplanting staat te stralen! Een belangrijke factor hiervan is voldoende water. Niet te weinig maar ook zeker niet te veel. Met een irrigatie systeem krijgt elk deel van de tuin op een juiste en efficiënte manier water. Zodat u kunt genieten zonder al het gesleep met tuinslangen.

Verlichtingsplan

Met een juist verlichtingsplan geniet u niet alleen overdag, maar ook tot in de late avonduren van de tuin. Door bepaalde elementen te verlichten kan er een prachtige sfeer ontstaan! Met het aanlichten van bijvoorbeeld een boom of een mooie struik, word er een structuur van licht gecreëerd.

Maar er zit ook een praktische kant aan de tuinverlichting. Denk hierbij aan het verlichten van uw oprit, of het aanlichten van de toegangspoort. Ook kunnen we paden op een sfeervolle manier verlichten zodat u gemakkelijk door de tuin loopt bij donker.

Verder kan de verlichting uitgebreid worden in dezelfde stijl aan uw huis, in de tuin, en het buitenverblijf. Wij werken samen met leveranciers die hierin gespecialiseerd zijn, en altijd met ons mee willen denken om de beleving zo fijn mogelijk te maken.

Vraag vrijblijvend een afspraak voor uw tuinontwerp