Een opgeruimde tuin geeft rust en ontspanning, en daar is regelmatig onderhoud voor nodig. Om uw tuin in topconditie te houden is het oog van de vakman onmisbaar. Hoe staat de beplanting erbij? Krijgen ze voldoende vocht en licht of juist te veel? Is de bodemgesteldheid in orde? En hoe bestrijd je ziektes? Tuinonderhoud is meer dan het knippen van de hagen en het verwijderen van onkruid.
Elke tuin is anders, net als het budget of de wensen. Wij gaan met u in gesprek en inventariseren uw wensen, en geven vandaaruit een onderhoudsadvies passend bij u en uw tuin. Dat kan variëren van een eenmalige beurt tot een maandelijks onderhoud.
Wanneer snoei je de hagen en overige snoeivormen? Een buxus snoei je al vroeg in het groeiseizoen, maar de meeste struiken en hagen worden na de langste dag voor het eerst gesnoeid. Daarna is de meeste groeikracht eruit en blijft de struik redelijk in vorm. De beplanting zal nog wel gaan uitlopen, en om dit netjes te houden worden ze in het najaar nog een keer gesnoeid. Om strak geknipt het winterseizoen in te gaan.
Het onkruid begint in het voorjaar te groeien als de bodemtemperatuur gaat oplopen. Naast het snoeien van diverse beplanting in het voorjaar is het van belang om kiemend onkruid te verwijderen. Zowel uit de borders als uit de bestrating of het grind. Iedereen weet dat als je het onkruid zijn gang laat gaan dat het alles overwoekert. Door regelmatig het onkruid te verwijderen heb je een belangrijk onderdeel van het tuinonderhoud onder controle. De beste manier om onkruid tegen te gaan is het kiezen van bodem bedekkende beplanting in de borders. En de juiste soort voeg in de bestrating.
Hoe krijg je het mooiste gazon? Wij beschikken over goede machines en technieken om uw grasmat er zo mooi als mogelijk is uit te laten zien. Wij hebben voor het gazon een speciaal onderhoudsprogramma het jaar rond. Maar ook het eenmalig opknappen van een verouderd gazon vinden we erg leuk om te doen.
Wanneer is het nu de beste tijd om te planten? De beste tijd om te gaan planten is in het najaar en de winter. In deze periode gaat de plant met rust en komt de sapstroom zo goed als stil te staan. De plant zal dan ook bijna geen vocht meer nodig hebben vanuit de bodem, en kan dan veilig getransporteerd worden van de kweker naar uw tuin. De beplanting verliest in deze periode geen vocht meer vanuit het blad. Maar kan vaak door de nog relatief hogere bodemtemperatuur nog wel gaan wortelen. Hierdoor heeft de plant een goede start als het groeiseizoen begint. En is beter bestand tegen warme en drogere periodes in het voorjaar en de zomer.
Onder groot onderhoud verstaan wij het rooien van bomen, het snoeien van grote heesters, of het opschonen van een bos in uw tuin of landgoed. Het meeste van dit werk zal gedaan worden met behulp van machines.
Met dit soort werk is het belangrijk om te kijken naar de toekomst. Welke boom of struik mag er groot worden en welke liever niet. Wij adviseren om niet te lang te wachten met dit soort werk. Want alles wat groter word kost meer tijd om aan te pakken. Sommige bomen groeien ontzettend snel en kunnen in het begin zonder vergunning worden gerooid.
J.J. Messemaker
Roysloot 12i
2231NZ Rijnsburg
Maandag t/m vrijdag:
08.00 – 17.30 uur
Zaterdag / zondag:
Gesloten
Messemaker Hoveniers © 2024. Alle rechten voorbehouden.
| Made with by Creative Corner