Over ons

Wie zijn wij?

Mijn naam is Arjan Messemaker, (sinds 2021 eigenaar) van Hoveniersbedrijf Messemaker. Wij zijn een echt familie bedrijf en ik zal u de korte geschiedenis hiervan vertellen. Mijn vader Jan Messemaker heeft ongeveer 25 jaar geleden dit bedrijf opgezet. De eerste opdrachten waren met name het onderhouden van villa tuinen in Wassenaar. Hier is de basis gelegd van het huidige bedrijf, veel van deze klanten mogen we dan ook nog steeds van dienst zijn in hun tuin!


Het ontwerpen van tuinen en de aanleg hiervan zijn altijd onze grote passie geweest. Van het begin af aan zijn er veel tuinontwerpen door Jan gemaakt, en hij mag dit nog steeds met veel plezier doen. Sterker nog het is nu zijn hoofdtaak geworden samen met het bedenken van beplanting, verlichting en beregening plannen. Zijn botanische kennis is fenomenaal en door ons ook zeer gewaardeerd! Vroeg in het begin is zijn broer bij hem komen werken en hebben zij samen veel werk verzet wat zijn vruchten heeft afgeworpen. De klantenkring groeide en het bedrijf daarmee ook. Op dit moment zijn wij een team van 9 man, 7 hoveniers een projectleider en een tuinontwerper!


In de loop der tijd is een goede samenwerking ontstaan met diverse tuinarchitecten van hoge kwaliteit. Wij werken graag met hun samen, en proberen altijd om het ontwerp van de architect zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Het is voor ons ook niet ongebruikelijk om binnenhuis architecten te helpen met het inrichten van de buitenruimte. Regelmatig zien we dat de tuin letterlijk een verlengstuk wordt van het huis.


Nu in het kort iets over mijzelf. Al op jonge leeftijd ging ik graag met mijn vader mee om in de tuin te werken. Toch ben ik na de middelbare school een timmeropleiding gaan volgen omdat ik nog niet helemaal overtuigd was van het hoveniers vak. Na een aantal jaar in de bouw heb ik mij aangemeld bij het Korps Mariniers, hier heb ik 8 jaar gewerkt en erg veel geleerd! Omdat ik veel weg was bouwde ik ook veel verlof dagen op, die nam ik dan graag op om bij mijn vader in de tuin te komen werken. En zo groeide mijn liefde voor het hoveniers vak gestaag door! Diep in mijn hart ligt er een grote liefde voor groen, de tuin, en de mensen die hiervan genieten!


Nu ben ik al een aantal jaar werkzaam binnen het bedrijf, en sinds medio 2021 mag ik aan het roer staan van deze mooie onderneming, en hoop ik het werk van mijn vader nog lang te mogen doorzetten!


Met vriendelijke groet,
Arjan Messemaker