Tuinaanleg

Van eenvoudige tot luxe welness tuin!

Tuinaanleg

Een mooie tuin begint bij een goed ontwerp. Wij kunnen u hiermee helpen, maar we vinden het ook erg leuk als u al een ontwerp van een architect heeft liggen! Met het aanleggen van een tuin zijn veel zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Hoe is de bodemgesteldheid en welke planten kunnen daar groeien! Verschillende soorten verharding die elk hun eigen ondergrond vereisen. Maar ook timmerwerken, technische installaties dienen zorgvuldig gemaakt te worden.

Voordat we beginnen

Allereerst hebben wij een tekening nodig om mee te werken. Aan de hand van een ontwerp kunnen wij een vrijblijvende offerte uitbrengen voor het maken van uw tuin. Voor ons is het geen probleem om rekening te houden met uw budget. Ook niet als hierdoor de tekening aangepast dient te worden. Wij zijn hier flexibel in! Als de offerte akkoord is gaan we in overleg met u het project inplannen.

Algemeen: Tekening is niet altijd nodig, we kunnen ook op locatie de wensen bespreken en hier een offerte voor uitbrengen bij eenvoudige opdrachten.

Hoe gaat het aanleggen van een tuin in zijn werk?

In elke fase streven wij naar een overzichtelijke werkomgeving, een opgeruimde tuin het hele project door!

We beginnen altijd met het leeghalen van de tuin.

Dat houdt in dat alles wat niet in het ontwerp staat eruit gaat. In deze fase werken we vaak met machines om het werk snel en efficiënt uit te voeren. Hierbij worden de verhardingen gerooid en eventueel opgeslagen voor hergebruik. Ook het rooien van de oude beplanting doen we in deze fase. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden is de tuin schoon en kunnen we naar de volgende stap!
Uitzetten en grenslijnen

Nu er een overzicht is kunnen we gaan beginnen met het uitzetten van de belangrijkste maten. Zoals de oprit en andere verhardingen. Maar ook de erfgrens en de eventuele locatie van de grondkering of damwand. Vaak worden deze constructies tegelijk uitgevoerd met de grondwerkzaamheden.


Grondwerkzaamheden

Grondwerk is graafwerk en veel hiervan is niet direct zichtbaar zoals het ingraven van leidingen, het aanleggen van de sproei installatie, en het verbeteren van de bodem, of het aanbrengen van een drainage systeem, maar zijn wel van grote invloed op het eindresultaat. Ook het uitgraven en het eventueel te realiseren zwembad gebeurd in deze fase. Nadat deze fase is afgerond zijn de eerste contouren van de tuin al zichtbaar. De plaatsen waar de verhardingen komen zijn nu goed te zien en dit geeft overzicht.


Bestrating

Nu al het grondwerk gedaan is gaan we beginnen met het aanbrengen van de bestrating. De verharding zoals bijvoorbeeld keramische tegels en klinkers zullen op de juiste manier aangebracht worden. We houden rekening met het afschot zodat er geen plassen ontstaan. De ondergronden zullen op de juiste wijze verdicht worden, zodat het straatwerk niet verzakt. Sommige verhardingen hebben een speciale aanpak nodig, ook hiervoor hebben wij de kennis en de specialisten.
Bouwkundige werken

In de tuin komen veel bouwkundige werken voor zoals het plaatsen van een schutting, een pergola, het maken van een tuinhuis, of een vlonder. Dit is een erg leuke fase waarin veel structuren zichtbaar worden en de tuin steeds meer vorm krijgt.


Beplanting

De mooiste fase in de tuinaanleg is het plantwerk. Om er voor te zorgen dat uw planten het gaan doen zullen we de planten de beste start meegeven die in uw grondsoort mogelijk is. Hier gebruiken we een combinatie van compost en natuurlijke meststoffen. Aangepast op de bodem en de beplanting. De beplanting zal volgens het gemaakte beplantingsplan aangebracht worden. De beplanting die te groot is om met de hand te tillen planten we meestal in de fase van het grondwerk. Wij zijn gespecialiseerd om grote planten en bomen op moeilijke plekken neer te zetten.
Afronding en oplevering

Nadat alles in uw tuin is aangelegd laten we de werkomgeving netjes achter. Een mooie oplevering en een nette buurt is onderdeel van onze reclame! Nadat alles klaar is vind de oplevering plaats, onze projectleider zal samen met u alles doorlopen en eventuele bijzonderheden in orde laten maken. Wij houden van een tevreden klant.

Vraag vrijblijvend een afspraak voor uw tuinaanleg